Letne gume VW
Letne gume VW

Letne gume Volkswagen

Letne pnevmatike Volkswagen so prilagojene toplejšim mesecem saj vsebujejo trdo in čvrsto gumeno zmes z nižjo vsebnostjo naravnega kavčuka in silikonskih polimerov, ki se pri višjih temperaturah in posledično razgretem asfaltu optimalno prilagajajo suhim in mokrim cestam ter omogočajo manjšo obrabo zaradi manjše deformacije profilnih blokov. Posledično so letne gume tudi mnogo tišje od zimskih.

Prednosti letnih gum so nedvomno zmanjševanje nevarnosti aquaplaninga, prilagojenost profila za veliko naležno ploskev in posledično čvrst stik s podlago ter optimizirana zavorna pot.

Preverite bogato ponudbo zimskih pnevmatik za vaše vozilo Volkswagen. Na voljo so vam gume najbolj priznanih znamk Continental, Sava, Goodyear, Semperit in Barum, poleg tega pa vam jih ponujamo po najugodnejši ceni.

Preverite pnevmatike za avto VW:

Letne pnevmatike za modele Volkswagen:

Amarok Arteon Beetle
Bora Caddy Caravelle
Crafter Eos Fox
Golf ID.3 ID.4
Jetta Lupo Multivan
Passat Polo Scirocco
Sharan T-Cross T-Roc
Tiguan Touareg Touran
Transporter Up! Vento

Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu novih pnevmatik?

 • ustrezne dimenzije
 • ostale oznake in hitrostni razred
 • oprijem na mokri podlagi
 • vzorec tekalne površine glede na slog vožnje
   

Potrebne dimenzije, nosilnost in hitrostni razred so zapisani v dokument z navodili za uporabo avtomobila. Vse štiri pnevmatike na vozilu morajo biti enake vrste, na isti osi vozila pa pnevmatike iste nosilnosti, hitrostnega razreda ter od istega proizvajalca.

Poleg ustrezne dimenzije pnevmatik, se je pri izbiri novih pnevmatik potrebno odločiti tudi za ustrezen vzorec tekalne plasti.

Ločimo tri vrste profilov:

 • simetrični profil
 • asimetrični profil
 • usmerjeni profil.
   

Simetrični profil je zasnovan za mirno vožnjo, kratke razdalje ter tako predvsem za mestne avtomobile. Simetričen profil omogoča visoko odpornost, odlično vodljivost in udobno vožnjo po ugodni ceni. Nekoliko manj je odporen proti vodnemu klinu oziroma aquaplaningu.

Asimetrični profil je najbolj vsestranski za uporabo. Omogoča zelo tiho in stabilno vožnjo in je visoko odporen proti vodnemu klinu. Zaradi mehkih bokov je nekoliko manj odporen proti udarcem.

Usmerjeni profil pa je zasnovan predvsem za športna vozila, saj omogoča odlično gibljivost, dobro vodljivost in nasploh zanesljivo obnašanje na mokri podlagi.

Katere gume so najboljše?

Eden izmed najbolj zanesljivih virov odločanja glede nakupa novih gum je nedvomno test letnih pnevmatik, saj le-ta prikaže več aspektov gum, kar nenazadnje pomaga najti primerne gume za naše potrebe in način vožnje. Pri nakupu gum se tako odločamo v katerem cenovnem razredu je, kako tiha in udobna je, kakšna sta kotalni upor in življenjska doba, kakšen je oprijem na suhi in mokri podlagi in kot odgovor na vsa ta vprašanja so testi letnih pnevmatik res odlično vodilo.

Kje se najbolj splača kupiti nove letne gume?

Priporočamo vam, da v naši spletni trgovini preverite bogato zalogo letnih pnevmatik priznanih blagovnih znamk Sava, Semperit, Continental, Barum in Goodyear, ki vam bodo omogočale varno in zanesljivo vožnjo s pnevmatikami, za katere boste vedeli, da so izjemno visoke kakovosti.

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA