Celoletne pnevmatike - ali so vredne nakupa?

Celoletne pnevmatike - ali so vredne nakupa?

Kako dobre so v resnici celoletne pnevmatike?

Najboljše celoletne pnevmatike - celoletne pnevmatike so priljubljene predvsem zato, ker so zasnovane tako, da se lahko uporabljajo v različnih vremenskih razmerah skozi celo leto, kar pomeni, da vozniki ne potrebujejo več menjave pnevmatik med sezono. Zavedajte se, da ker imajo veliko prednosti, so tudi vedno bolj priljubljene, seveda tudi na slovenskih cestah. Z njimi ste lahko brez vseh skrbi kar vse leto. Celoletne gume so vsekakor rezultat izjemnega napredka pri razvoju avtomobilskih pnevmatik, saj združujejo prednosti tako letnih kot zimskih gum.

CELOLETNE PNEVMATIKE – akcijska ponudba:

Akcija pnevmatik

Izkoristite ugodno ponudbo

Celoletne in letne pnevmatike so v naši spletni trgovini shop.porscheinterauto.net na voljo po akcijskih cenah. Zagotovite si jih za brezskrbno vožnjo v poletju - sedaj po še ugodnejših cenah. Za vse dodatne informacije in naročilo pnevmatik pokličite: 041 392 204

 

 • TOP ugodne cene v Sloveniji
 • izkoristite akcijsko ponudbo
 • naročite & pošljemo na dom!

Celoletne pnevmatike - se nakup splača?

Celoletne pnevmatike, se nakup torej splača ali ne? Pogovarjali smo se s strokovnjakom za prodajo pnevmatik pri Porsche Inter Auto, gospodom Sašo Kampušem. Odgovoril nam je na nekaj ključnih vprašanj glede najnovejših celoletnih pnevmatikah.

Celoletne pnevmatike pomenijo hibrid, s katerimi lahko vozite pri -10 stopinjah Celzija in tudi pri 30 stopinjah Celzija. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum. Glavni kriterij izbire so torej vozne razmere, ki jih boste srečali pri vožnji. Odvisno je tudi od tega, koliko kilometrov prevozite letno.

Celoletne pnevmatike nakup - da ali ne?

Celoletne gume se primerne predvsem, če ste uravnotežen voznik, letno prevozite manj kilometrov in vam ni treba vedno ter za vsako ceno na cesto v najbolj ekstremnih vremenskih razmerah oziroma živite kot že omenjeno v nekoliko milejšem podnebju.

 

 • Da, če vozite v milejših vremenskih razmerah, kjer je podobna temperatura
 • Da, če se vozite predvsem po mestu.
 • Da, če ne prevozite večjih razdalj in se lahko v primeru ekstremnih vremenskih razmer prilagodite.

Ali je uporaba celoletnih pnevmatik dobra izbira?

''Celoletne pnevmatike so kompromis, ki je odličen predvsem za običajne voznike. Celoletne pnevmatike so torej tiste, s katerimi se lahko vozite pri minus desetih stopinjah Celzija in tudi pri poletnih 30 stopinjah Celzija. Združujejo namreč značilnosti letnih in zimskih gum in so tako pametna izbira za večino voznikov. Za vse tiste, ki prevozijo malo kilometrov na leto, so dober kompromis med ceno in uporabnostjo'', pravi Saša Kampuš.

Kdaj izbrati letne pnevmatike namesto celoletnih pnevmatik?

Letne pnevmatike so običajno bolj primerne kot celoletne pnevmatike, če voznik živi v podnebnih razmerah, kjer prevladujejo visoke temperature in relativno malo padavin. Te pnevmatike so zasnovane za zagotavljanje optimalnega oprijema na suhih in mokrih cestah, kar je še posebej pomembno v vročih poletnih mesecih, ko se asfalt segreje in postane bolj spolzek.

Čeprav lahko celoletne pnevmatike zagotavljajo dober oprijem tudi v blagem snegu in ledu, pa niso primerne za uporabo v resnih zimskih razmerah, kjer so potrebne specializirane zimske pnevmatike. Zato jih vozniki ne bi smeli uporabljati na območjih, kjer prevladujejo sneg, led in nizke temperature.

Čeprav so celoletne pnevmatike priljubljene zaradi svoje vsestranskosti, pa so morda manj primerne za voznike, ki živijo na območjih z ekstremnejšimi podnebnimi razmerami, kot so zelo nizke ali visoke temperature, močni nalivi, sneg ali led. V takih okoliščinah bi bilo morda bolj primerno izbrati specializirane zimske ali letne pnevmatike, ki so posebej zasnovane za te razmere.

Na splošno je izbira pnevmatik odvisna od podnebnih razmer, na katerih voznik vozi, ter od njihovih vozniških potreb in želja. Pred nakupom novih pnevmatik se je vedno pametno posvetovati s strokovnjakom ali preveriti priporočila proizvajalcev pnevmatik.

Celoletne pnevmatike - katere so največje prednosti?

Vrhunska tehnologija vam bo omogočila prednosti tako letnih kot tudi zimskih gum v eni gumi. Z celoletnimi se lahko vozite brez skrbi celo leto? To vam omogoča rezultat izjemnega napredka pri razvoju avtomobilskih gum oz. pnevmatik, saj združujejo prednosti tako letnih kot tudi zimskih gum.

Celoletne pnevmatike - katere so prednosti?

 • dober kompromis med ceno in uporabnostjo
 • so praktične, ni potrebna menjava spomladi in jeseni
 • lahka, udobna in brezskrbna vožnja
 • manjši stroški kot pri nakupu dvojih kompletov gum
 • ekonomičnost in nizka obraba
 • ekologija
 • enak komplet gum tako poleti kot pozimi

Razlika med letnimi in celoletnimi pnevmatikami

Zavedajte se, da je glavna razlika med letnimi in celoletnimi pnevmatikami v profilu pnevmatike, ki je pri letnih globlji in ima več kanalov v dezenu in tudi gumena zmes je nekoliko bolj dovršena kot pri celoletnih pnevmatikah. Kljub vsemu lahko letni pnevmatiki v letnem vremenu bolj zaupate, da bo ob nenadni spremembi smeri ali zaviranju svojo nalogo opravila zanesljivo. Če nasplošno delate zelo veliko kilometrov, vam vsekakor priporočamo namestitev letnih pnevmatik, ki imajo več oprijema in so precej bolj odzivne, če pa se vozite bolj malo in več po mestu, boste zagotovo zadovoljni tudi z izbiro odličnih celoletnih pnevmatik.

Z uporabo celoletnih pnevmatik se izognete strošku zimskih in letnih gum - kar pa je bil razlog za izum celoletnih pnevmatik, kjer se temu izognemo, obenem pa so pnevmatike več kot le zadovoljive v vseh pogledih.

Kdaj izbrati celoletne pnevmatike?

Celoletne pnevmatike se v vseh razmerah odrežejo povsem zadovoljivo. Primerne so za skoraj vse voznike, razen za tiste najbolj zahtevne in tiste, ki delajo veliko kilometrov. Prav tako so primerne za toplejše podnebje z nekoliko milimi zimami, kjer pozimi zime niso tako zelo hude oz. ni veliko snega na cesti čez celo zimo.

Test celoletnih pnevmatik - Continental

Test celoletnih pnevmatik: ali ste vedeli, da so novinarji spletnega portala Auto Bild und Auto Zeitung celoletne pnevmatik Continental ocenili z najboljšo oceno? Celoletne pnevmatike Continental AllSeasonContact so namenjene uporabi v vseh štirih letnih časih - zagotavljajo odličen oprijem tako na suhih in mokrih poletnih cestah kot na zasneženih cestah - za varnost celo leto. Odlično zaviranje, zavorna učinkovitost so glavne lastnosti Continental celoletnih gum. Vsekakor gre za daleč najboljšo pnevmatiko v svojem razredu po kotalnem uporu (manjša poraba goriva) za odlične rezultate na zasneženih in mokrih zimskih cestah. (1)

Celoletne pnevmatike Continental Semperit Barum Goodyear Sava
Celoletne pnevmatike
 • ALL SEASON CONTACT
 • ALL SEASON-GRIP
 • QUARTARIS 5
 • VECTOR 4SEASONS GEN-2
 • VECTOR 4SEASONS GEN-3
 • ADAPTO
 • ADAPTO HP
 • ALL WEATHER

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

DA