Menjava zobatega jermena Volkswagen

Menjava zobatega jermena Volkswagen

Menjava zobatega jermena Volkswagen

Veliki servis VW

Menjava zobatega jermena Volkswagen - zobati jermen je obrabni del, ki ga je potrebno redno menjavati, saj je neprestano izpostavljen ogromnim obremenitvam. Zelo pomembno je, da ne varčujete na napačnem mestu, temveč se odločite za pravočasno menjavo, zanesljivost in kakovost.

Veliki servis VW je tako zelo pomembno opravilo, saj je za zanesljivo delovanje avtomobila redna menjava zobatega jermena bistvena. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da se zobati jermen pretrga in na ta način povzroči resne poškodbe motorja, to pa vodi v visoke dodatne stroške. (1)

Ali ste vedeli, da je naloga zobatega jermena povezovanje ročične in odmične gredi?  To pomeni, da brez zobatega jermena v motorju praktično nič ne deluje, posledično pa zobati jermen deluje neprestano. V svoji dobi uporabe tako preteče razdaljo skoraj šestkratnega obsega Zemlje!

Ker nam vaša varnost na cesti in zanesljivost vašega jeklenega konjička pomenita največ, zaupajte našim strokovno usposobljenim serviserjem, ki bodo vrhunsko poskrbeli za menjavo zobatega jermena na vašem Volkswagnu. Naša osrednja naloga je ohranjanje vašega vozila v optimalni formi, da lahko brezhibno in varno služi svojemu namenu.

REZERVIRAJTE SVOJ SERVISNI TERMIN

Ugodna ponudba za servis

Veliki servis z menjavo jermena - ponudba

Preverite ponudbo servisnih paketov za vozila Volkswagen!
Amarok Fox Polo
Arteon Golf Scirocco
Beetle ID.3 T-Cross
Bora ID.4 T-Roc
Buggy Jetta Tiguan
Caddy Lupo Touareg
Caravelle Multivan Touran
Crafter Passat Transporter
Eos Phaeton Up!

 

Za pripravo ponudbe, prilagojene izključno za vas, za naštete modele iz zgornje tabele, nas kontaktirajte!

Avtoservis VW
Avtoservis VW

Kaj vključuje veliki servis?

Veliki servis VW

Veliki servis VW opravljen na pooblaščenem servisu Volkswagen zagotavlja daljšo življenjsko dobo vozila in zanesljivo vožnjo še mnogih kilometrov, saj vam na pooblaščenem servisu vgradimo izključno originalne nadomestne dele vrhunske kakovosti, poleg tega pa vam pripadata še dve leti garancije na dele in delo. Ob servisu vam pripada še asistenca mobilnosti, ki se podaljšuje z vsakim servisnim pregledom.

Na koliko km se dela veliki servis?

Točen podatek je najbolje preveriti v servisni knjižici vašega vozila, kjer so navedeni servisni intervali VW. Vsaka avtomobilska znamka ima namreč svoje priporočene servisne intervali, ki jih je potrebno upoštevati za optimalno delovanje avtomobila.

V povprečju pa se veliki servis opravi nekje vsakih 100.000 km oziroma vsakih 8-10 let, če se z vozilom ne vozite pogosto.

Cena velikega servisa

Ugodni servis za vozila starejša od 4 let!

Ker se zavedamo, da je servis vozil lahko drag, smo pripravili akcijske pakete Vedno Vredno za vsa vozila starejša od štirih let za še ugodnješi veliki servis. Več let kot ima vozilo, večja možnost okvar obstaja, zato je redno servisiranje izredno velikega pomena. Varčevalni paketi Vedno Vredno vključujejo prav vse - komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo in pripadajočo garnituro.

VW servis
VW servis

Kako poteka menjava zobatega jermena?

Celoten postopek menjave zobatega jermena vključuje servisni pregled, kjer serviser določi vse potrebno za zamenjavo. Nato zamenja zobati jermen, ki vključuje originalni zobati jermen, črpalko hladilne tekočine ter garnituro zobatega jermena. Običajno se ob menjavi zamenjajo tudi napenjalni in upogibni valji. Njihova naloga je, da vodijo jermen, da ga upognejo in da v času njegove življenjske dobe ohranjajo njegovo napetost.

Menjava zobatega jermena je zahtevno opravilo, zato je nujno, da jo opravlja usposobljen strokovnjak na pooblaščenem servisu Volkswagen. Potrebno je biti pozoren na natančno vgradnjo in z jermenom je potrebno ravnati izredno pazljivo. V pooblaščenem servisu Volkswagen vam zagotavljamo vrhunske serviserske storitve, saj imajo naši usposobljeni serviserji ogromno izkušenj in pravilna ter najnovejša orodja in opremo, ki omogočajo najkvalitetnejšo tehnično podporo. 

Ali lahko sam zamenjam zobati jermen?

Menjava zobatega jermena je izjemno zahteven in zamuden postopek, napačno vgrajen zobati jermen pa škoduje motorju. Zelo je pomembno, da so zobniki in vodilna kolesa natančno poravnani, zobati jermen pa pravilno napet. Ob velikem servisu je potrebno zamenjati še vodno črpalko, napenjalne valje in preusmerjevalne kolute, za kar so potrebna posebna orodja in pravilno strokovno znanje. 

Priporočamo vam, da menjavo zobatega jermena prepustite usposobljenim serviserjem na pooblaščenem servisu VW, ki so strokovnjaki na svojem področju, ves čas so povezani z matično tovarno in na voljo imajo najnovejšo servisersko opremo.

Veliki servis VW
Veliki servis VW

Kaj vključuje veliki servis?

  • Originalni zobati jermen
  • Črpalka hladilne tekočine
  • Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
  • 2-letno jamstvo na opravljeno delo in nadomestne dele
  • članstvo v Asistenca Porsche Slovenija - Volkswagen

Na koliko km se dela veliki servis?

V povprečju se veliki servis opravi nekje vsakih 100.000 km oziroma vsakih 8-10 let, če se z vozilom ne vozite pogosto.

Točen podatek je najbolje preveriti v servisni knjižici vašega vozila, kjer so navedeni servisni intervali VW.

Ali lahko sam zamenjam zobati jermen?

Priporočamo vam, da menjavo zobatega jermena prepustite usposobljenim serviserjem na pooblaščenem servisu VW, saj je menjava zobatega jermena izjemno zahteven in zamuden postopek, napačno vgrajen zobati jermen pa škoduje motorju.

Volkswagen servis - KONTAKTI

Servis Volkswagen - Porsche Ljubljana
 

Servis Volkswagen - Porsche Verovškova
 

Servis Volkswagen - Porsche Koper
 

Servis Volkswagen - Porsche Maribor
 

Servis Volkswagen - Porsche Ptujska cesta
 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA